Het nieuwe dak van c.s. weergegeven in een hoog contrast zwart/wit beeld. Het voelt bijna nostalgisch aan.
Nieuw tegen een oude skyline. Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (Koningshaven) die onder leiding van C.B. van der Tak tussen 1872 en 1874 werd gegraven. Door het graven van de Noorderhaven werd het Noordereiland afgescheiden van het toenmalige eiland Fijenoord.
De Kop van Zuid is en wordt gebouwd op voormalige, in onbruik geraakte haventerreinen rond de Binnenhaven, Entrepothaven, Rijnhaven, Spoorweghaven en de Wilhelminapier. Deze haventerreinen zorgden samen met de Nieuwe Maas voor een grote fysieke afstand tussen het centrum en Rotterdam-Zuid. Door dit gebied om te vormen tot (te vullen met) stedelijk gebied, en door goede verbindingen aan te leggen, wordt gepoogd Noord en Zuid met elkaar te verenigen.
De Wijnhaven is gegraven in 1613 als onderdeel van de aanleg van de Waterstad, het gedeelte van Rotterdam tussen Schielands Hoge Zeedijk en de Nieuwe Maas. De historische bebouwing rond de Wijhaven is verloren gegaan bij het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940.
De Kralingse Plas is ontstaan door de winning van veengrond ten behoeve van turf. Het maakte deel uit van een reeks van 15 veenplassen die zich ten noorden van de 's Gravenweg uitstrekte vanaf de
Rotte tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel.
Minimal en abstracte weergave van "De Zwaan". De 284 metr lange tuibrug heeft een 139 meter hoge geknikte asymmetrische stalen pyloon.
De Maassilo is een voormalige graansilo en graanelevator in de Maashaven.
Het oudste deel van de grotendeels uit gewapend beton opgetrokken silo kwam gereed in 1911 en bevatte toen 128 silo's met een totale capaciteit van 20.000 ton graan. In 1930 kwam een tweede deel gereed, pal naast het oudste deel, en in 1951 vond nog een laatste uitbreiding plaats.