C.S. front

Het nieuwe stationsplein. Officieel geopend op 13 mei 2014.

Port of Rotterdam 

H.A.L. gezien vanaf "de Kaap". De trans-Atlantische verbinding Rotterdam-New York bestond van 1873 tot 1978, en speelde een grote rol in landverhuizingen van Europa naar Amerika.

A16 highway

De van Brienenoordbrug. Met 6 rijstroken en dagelijks meer dan een kwart miljoen voertuigen een van de breedste en drukste stuk snelweg van Nederland.C.S. insight

Het nieuwe dak van c.s. weergegeven in een hoog contrast zwart/wit beeld. Het voelt bijna nostalgisch aan. 

Noordereiland skyline

Nieuw tegen een oude skyline. Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven  (Koningshaven)  die onder leiding van C.B. van der Tak tussen 1872 en 1874 werd gegraven. Door het graven van de Noorderhaven werd het Noordereiland afgescheiden van het toenmalige eiland Fijenoord.

Twin towers

De Kop van Zuid is en wordt gebouwd op voormalige, in onbruik geraakte haventerreinen rond de Binnenhaven, Entrepothaven, Rijnhaven, Spoorweghaven en de Wilhelminapier. Deze haventerreinen zorgden samen met de Nieuwe Maas voor een grote fysieke afstand tussen het centrum en Rotterdam-Zuid. Door dit gebied om te vormen tot (te vullen met) stedelijk gebied, en door goede verbindingen aan te leggen, wordt gepoogd Noord en Zuid met elkaar te verenigen.


Bridge to the island

De Willemsbrug richting het Noordereiland. De huidige brug is de tweede generatie. De brug is ontworpen door C Veerling en opgeleverd in 1981. In 1983 werd de nieuwe brug bekroond met de Nationale Staalprijs.


Maastoren Rotterdam

010 Skyhigh

De Maastoren is 161,2 meter (met dakopbouw 164,75 meter) hoog. Als de zendmast op het gebouw meegerekend wordt, is het nog eens 17,50 meter hoger. Als masten niet worden meegerekend (ook niet de Space Tower op de Euromast) is de Maastoren het hoogste gebouw van de Benelux.

Walk into the park

Steiger op de Kralingse Plas. De directeur gemeentewerken G.J. de Jongh, ontwierp in het begin van de 20e eeuw een plan voor een bos of stadspark langs de Noorderplas, zoals het in die tijd werd genoemd. De oorspronkelijke naam van het park is de Kralinger Hout.


Havensteder

De Wijnhaven is gegraven in 1613 als onderdeel van de aanleg van de Waterstad, het gedeelte van Rotterdam tussen Schielands Hoge Zeedijk en de Nieuwe Maas. De historische bebouwing rond de Wijhaven is verloren gegaan bij het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940.


Walk into the park 2

De Kralingse Plas is ontstaan door de winning van veengrond ten behoeve van turf. Het maakte deel uit van een reeks van 15 veenplassen die zich ten noorden van de 's Gravenweg uitstrekte vanaf de Rotte tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel.


Willemsbrug Rotterdam 010

2 the Other side

Minimal en abstracte weergave van "De Zwaan".  De 284 metr lange tuibrug heeft een 139 meter hoge geknikte asymmetrische stalen pyloon.Maassilo

De Maassilo is een voormalige graansilo en graanelevator in de Maashaven. 

Het oudste deel van de grotendeels uit gewapend beton opgetrokken silo kwam gereed in 1911 en bevatte toen 128 silo's met een totale capaciteit van 20.000 ton graan. In 1930 kwam een tweede deel gereed, pal naast het oudste deel, en in 1951 vond nog een laatste uitbreiding plaats.

The sun behind the city

De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam en is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus.